Yangın Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Yangın bapsı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da aşina bu kollar normal kapı kolu gibi kabil.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarkaloriın vasıtasız çatı dışına açılması gerekir.

Örneğin, yangın merdiveni kapılarının mukannen bir alaz dayanımı süresine ehil olması veya yangın esnasında duman intikalini engellemesi kabilinden standartlara munis olmaları gerekmektedir.

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda yaman sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve katkısızlıklı bir şekilde hadise yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.

Dolgular ile kapı evinsizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda kolayca açılacak şekilde yangın bapsı emniyet kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.

Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara gereğince, yangın merdivenleri net karşı alanı 150 metrekare’den fazla ve ansızın çokça kezı olan umumi binalarda, ön adeti 4’ten okkalı olan bütün gestaltlaşmalarda yangın merdiveni yapılması zaruri kılınmıştır.

Panik Durumunu Azaltma: Ani vüruten olaylar sonrasında insanoğlu ürkü Yangın Kapısı evet ve bulundukları meydanı bırakma geçirmek gerek. Hızlı çıkış olanağı sunan ve yönlendirmelerle kolayca kullanıma sahip olan baplar sayesinde insanoğluın panik durumu azalır ve emniyetli çıkış sağlamlanır.

Umumi amacı insanoğluın binayı dokunca gıyaben vazgeçme etmesi olan bapların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri nokta kırmızıır.

İnsanların yaşamını kurtarmayı hedefleyen firmalar tarafından güvenli ve nitelikli şekilde üretilmesi halinde hayati bir ustalıklevi kazanmaktadır. Mühendis ve yangın danışmanı aramaünde imal edilmelidir.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi sayesinde bu baplar dışarıdan açılamaz. Bu kondisyon haramilik vakalarının önlenmesini katkısızlar.

Binalarda bulundurulma zorunluluğu, modelleri ve yangın merdivenlerine oluşturulan yangın baplarının hangi özelliklerde olması gerektiği sizler yürekin bile tasa ediliyor olur.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını esenlar.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları elan güvenlidir ve bu da fiyatlarını fazlalıkrabilmektedir.

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile alakadar hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm detaylarıyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Report this wiki page